Let’s Go Viral! #DigitalDivas2016

digital divas 1

Am citit undeva de curand ca daca vrei sa-ti superi teribil parintii si n-ai curajul sa fii gay, cel mai bun lucru pe care l-ai putea incerca e sa devii artist. Mom, sorry! Cumva mi-a venit sa ma fac blogger, sa scriu, sa pun pe seama artei toate gandurile si creativitatea pe care n-aveam cum sa le justific altcumva.
Si uite-asa am ajuns si anul asta la Digital Divas. Dincolo de show, de premiere, de toata informatia share-uita in timpul conferintelor, mi-au mai ramas in minte cateva lucruri.
Unul ar fi acel “in pula mea”, spus in gura mare de Mihnea Gheorghiu pe scena. Reactia publicului, de nepretuit. Pentru restul exista instanta morala sau babele de la balcon. Popor de judecatori, in picioare! Picasso zicea la un moment dat ca principalul inamic al creativitatii e bunul simt. So, let it go girls! N u s e pu-ne!!
Mi-a mai ramas in minte ca a spus cineva ca blogging-ul naste frustrari. Frustrari ca n-ai luat premiu, ca ai luat premiul care nu trebuie, ca alti-s mai buni, ca mereu castiga aceeasi, ca faci ceva bine si nu vede nimeni, ca te-ai chinuit mult si altora pare ca le iese din prima. Dar nu-i asa. Cei care castiga chiar sunt cei mai buni, muncesc pe rupte, o fac de multa vreme si nu le-a iesit nici lor din prima. Si dincolo de asta, ROI-ul adevarat e pana la urma omul ala care vine si da mana cu tine, iti spune ca te citeste, ca e fericit sa te cunoasca. In asta ti se traduce si munca, si timpul si banii investiti in proiectul tau. Atunci stii ca faci bine, ca merita sa continui, sa dai tot mai mult, pentru ca nu poti fi decat tot mai bun la ceva ce faci zi de zi.
Mi-a mai ramas in minte ca s-a spus ca relatia brandurilor cu bloggerii e complicata. Si este.
N-am uitat nici cum ne-au invatat fetele de la Naked PR despre importanta de a fi o vaca mov in cardul de vaci presupun… negre. Adica despre cum sa-ti dezvolti o marca personala, sa fi unic, memorabil si as spune eu, inimitabil. Pentru ca oamenii urmeaza oameni. Pentru ca poti sa fii un reper sau poti avea tu nevoie de unul.
Mi-a mai ramas in minte ca intrebata fiind despre diferenta dintre colaborarile cu redactiile publicatiilor din afara si cele de la noi, Andreea Macri a punctat o chestie definitorie pentru toata societatea romaneasca. Si anume ca in afara, partea de relatii personale nu se combina cu cea profesionala, si asta genereaza un feedback real, valoros, care nu se poate traduce in nimic altceva decat in evolutie. Prietenia ca premisa a succesului e o iluzie dar de multe ori singura solutie de promovare in Romania. Romanul crede in prietenie, mizeaza pe asta si-i merge mereu. Pana i se-nfunda.
“Pe-un picior de plai,
Pe-o gura de rai.”  Pe aceeasi gura de rai, i s-a-nfundat mai demult ciobanasului, cand detinand impardonabil mai multe oi ca vecinul, la apusul soarelui, l-au facut pierdut. Tu cati followeri ai pe Facebook? Rivalitatea in online e mereu matematica si tradusa in numare: de followeri, impresii, vacante, like-uri, kilograme pierdute, selfie-uri, apusuri de soare.
“S-are oi mai multe,
Mandre si cornute..”
Mi-a mai ramas in minte ca Andreea Esca si-a adus echipa pe scena, ca le-a multumit si ca ne-a invatat, din nou, ca in spatele fiecarui om de succes stau alti oameni. Si noi nu o sa mai uitam niciodata!
Vorbind de trend-uri, ni s-a spus ca in online acum se poarta video-ul si ca viitorul e holograma. Personal visez cumva la un Digital Divas mai putin enumerativ, indiferent ca enumera trenduri, succese sau directii. Un Digital Divas in care sa se spuna mai putin CE sa faci, si in care sa se vorbeasca mult, mult mai mult despre CUM sa faci lucrurile marete.
Dincolo de toate astea, castigatorii toti frumosi, umani, reali pentru ca doar asta razbate si in online. Fetele frumoase, elegante si cochete. Romancele pun suflet, si le pasa, si se vede.
Prezic un viitor aglomerat pentru blogging-ul din Romania. Pentru ca romanii sunt artisti, sunt creativi, ambitiosi si mai ales diversi. Prevad ca vom avea tot mai multe vloguri, ca media de varsta a celor care vloguiesc va fi tot mai mica, ca vor aparea si bloguri de nisa axate pe how to do stuff, ca blogul va fi in curand o constanta pe site-ul oricarui tip de business indiferent daca se dezvolta sau nu in online.
Viitorul in blogging nu e holograma, e reality streaming-ul, continuu, 24/7, un Truman show asumat, controlat, cu plasare de produse, platit, ca abonametul la RDS, un OTV al tau in care-ti speli zarzavatul pentru ciorba live si unde sexul, barfa si grandomania fac rating real la fel ca in viata reala.
Uitandu-ma inapoi, Digital Divas a fost de fapt despre relatii: profesionale sau de prietenie, intre bloggeri, intre branduri si bloggeri, intre oameni care urmeaza oameni, relatia ta cu tehnologia, cu publicul tau sau cu oamenii cu care esti in echipa.
Traim intr-o societate in care ti se cere constant sa-ti dai cu parerea, sa apreciezi, sa urmaresti, sa dai mai departe. Sa o facem responsabil!
Pana la anul va doresc sa fiti virali! Si sa nu subestimati niciodata puterea lui Like! :)

digital divas 2 digital divas 3 digital divas 5 digital divas 6 digital divas 7 digital divas 8

I was wearing:

H&M Conscious Exclusive blazer

Adidas Originals Men t-shirt

H&M trousers

Adidas shoes

Calvin Klein bag

New Yorker sunglasses

Necklace from a local shop with an Esprit pendant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s